Termopastos keitimas

13 Gegužės

Termopastos keitimas

image

Viena iš patikimo kompiuterio veikimo sąlygų yra komponentų kokybiškas aušinimas. Du didžiausi aušinimo priešai yra dulkės ir termopastos svybių praradimas. Periodiškai reikalinga aušinimo sistemos profilaktika, t.y. nuo dulkių valymas ir termopastos keitimas. Kodėl tai yra svarbu? Ogi todėl, kad su laiku kompiuterio komponentai vis labaiu kaista, kad žymiai sumažina jų ekspluatacijos laiką. Labai dažnai sudegę tranzistoriai yra blogo aušinimo pasekmė. Nuolat su aukšta temperaūra dirbantis procesorius gali prarasti savo greitaveiką – mažėja nominalus taktinis dažnis, didėja tikimybė, kad nutrūks BGA kontaktai kaip procesoriuje taip ir vaizdo čipe (dažniausiai tai atsitinka būtent vaizdo čipe).

Dažnai galima išgirsti tokią teroiją, kad užtenka tik dulkiu siurbliu išsiurbti dulkes ir kompiuteris veiks kaip naujas. O kaip gi termopasta? Dėl jos savybių praradimo procesorius ir vaizdo čipas neperduoda termperatūros iš kristalo į radiatorių? O kaip gi užstrigęs ventiliatoriuje dulkių gumbas, kurį joks dulkių siurblys neišsiurba, netgi suspausto oro komresorius neišpus. Tokį „veltinį“ galima pašalinti tik išardžius kompiuterį.

Atliekame kompleksinį kompiuterių aušinimo sistemos profilaktiką. Naudojame kokybišką Arctic MX-4 termopastą, kuri yra pripažinta viena iš geriausių procesoriaus aušinimo priemonių.

Paskelbė Flagmans

Komentarai

Pranas

Naudingas straipsnis. Ačiū.

Spalio 15, 2022

Palikite komentarą

Jūsų el. paštas nebus paskelbtas. Privalomi laukai yra pažymėti *

Jūsų krepšelis

img
Kiekis - 1
$67.05
$102.5
img
Quantity - 1
$15.25
img
Quantity - 1
$145.99
Suma:
$105.20
image